Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
offroader

Κάγκουρας με αγροτικό κατέστρεψε τριγωνομετρικό της ΓΥΣ

trigonometrikoΤ094069

    Οπως διαβάσαμε στο Facebook "κάγκουρας με αγροτικό" κατέστρεψε το τριγωνομετρικό της ΓΥΣ (Τ094069) έξω από το Μεγάλο Πάπιγκο, που βρίσκεται δίπλα στον επαρχιακό δρόμο.

    Αλλο τριγωνομετρικό (Τ96073) ονόματι Νταμάρι στη Δράμα, ήταν ιδρυμένο επί παλαιού πολυβολείου από τα χρόνια του Εμφύλιου.  Για να πας, έπρεπε να αφήσεις το αυτοκίνητο και να περπατήσεις σχεδόν 1000 μέτρα.  Στη συνέχεια έπρεπε να σκαρφαλώσεις.  Το 2005 ήταν εντάξει αλλά το 2014 βρέθηκε κι αυτό κατεστραμμένο.  Κάποιοι κάφροι κάνανε την προαναφερθείσα διαδρομή και το κατέστρεψαν!

 

    Οπως φαίνεται μερικοί δεν συνειδητοποιούν την αξία και χρησιμότητα αυτών των κατασκευών και έτσι, για πλάκα, τις καταστρέφουν.  Τα τριγωνομετρικά σημεία που έχουν συνήθως την μορφή κυλινδρικής χαμηλής κολώνας, τοποθετούνται από την Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού (ΓΥΣ) σε συγκεκριμένα σημεία με ορατότητα από/προς μεγάλες εκτάσεις.

    Χρησιμοποιούνται από τους Τοπογράφους μηχανικούς αλλά και άλλες ειδικότητες, για να φτιάξουν το τοπογραφικό διάγραμμα για το χωράφι και το οικόπεδό σου ή για να καθορίσουν την ακριβή θέση των δημόσιων έργων όπως δρόμους, γέφυρες και θέσεων όπως δάση κι αιγιαλούς.  Χωρίς αυτά, τα χρυσοπληρωμένα από τους φόρους μας σημάδια, είτε το τοπογραφικό σου θα είναι χειρότερης-αμφίβολης ποιότητας (οπότε θα έχεις μπλεξίματα στο μέλλον με τους γείτονές σου) ... είτε σε ακραίες περιπτώσεις ΔΕΝ θα είναι δυνατό να εκτελεστεί η τοπογραφική εργασία.

    Η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού (ΓΥΣ) έχει την ευθύνη για την επιδιόρθωση των τριγωνομετρικών και όπως φυσικά θα φαντάζεστε, για την μετάβαση σε αυτά τα δυσπρόσιτα σημεία, με υλικά (νερό, τσιμέντο κ.λπ.), με εξοπλισμό και μηχανικούς για την επισκευή τους, χρεώνει ένα σημαντικό ποσό στο κράτος ... βλέπε: την τσέπη μας.

    Φροντίστε λοιπόν αυτά τα σημεία και μη χάνετε την ευκαιρία να απολαύσετε την όμορφη θέα που προσφέρουν.

Προβληματισμοί ...

Ο μπεκρή μεζές ανιχνεύεται στο αλκοτέστ;

κάποιος είπε
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account